Advertising Zone

Hosted by

design & development by:
Traffic Analyzer

Despre

 

Clubul Sportiv „Temerarii-Arad „este o asociaţie cu caracter non-profit, nepatrimonială şi apolitică, legalizată conform Dosar 9271/2004, Sent. Civ. Nr. 3912/ 05.08.2004, CIF 16734070.
Sediul este în Arad, str.Corneliu Coposu, nr.8.


Membrii fondatori sunt d-nul Gabriel-Ovidiu Dronca, d-nul Mihai Fighir şi d-nul Constantin Bracon.

 Scopul clubului: practicarea sportului pentru toţi şi de performanţă pentru persoane cu dizabilităţi dependente de fotoliul rulant şi nu numai, în vederea redescoperirii independenţei de mişcare, asigurării unei mai mari autonomii şi obţinerii încrederii în forţele proprii, iar prin antrenamente specifice să se atingă obiectivul principal, şi anume, participarea sportivilor utilizatori de fotolii rulante sau cu alte dizabilităţi fizice, la concursuri locale, naţionale şi internaţionale.

Deviza noastră este “Ai izbutit, continuă, n-ai izbutit, continuă“.

Sporturile practicate în cadrul clubului sunt:

  • Baschet
  • Atletism (aruncarea suliţei, aruncarea greutăţii, aruncarea discului, cross, viteză, rezistenţă)
  • Tir cu arcul 
  • Tenis de câmp 
  • Tenis de masă
  • Şah 
  • Darts

În data de 13 august  2005 ne-am afiliat la Federaţia Română de Sport pentru Persoane cu Handicap(actualul Comitet Naţional Paralimpic), având astfel posibilitatea să participam la toate competiţiile sportive din ţară.Numarul membrilor clubului era de 17( băieţi şi fete), iar numarul sportivilor activi, legitimaţi, ai CNP-ului era de 9.
În data de 15 aprilie  2006, 3 sportivi arădeni, Gabriel-Ovidiu Dronca, Constantin Bracon şi Mircea Oniţă  împreuna cu 3 sportivi de la Clubul „ Maraton ‘93 Lugoj”au format echipa de baschet care a jucat un meci  demonstrativ împotriva echipei clujene  CCSH Lamont Cluj-Napoca în deschiderea All Star Game-ului de la Cluj Napoca.Sportivii noştrii au fost însotiţi de către d-na antrenoare de baschet, Valeria Bondor.

În anul 2007 ne-am clasat pe locul I la Campionatul Naţional de baschet în fotoliu rulant.
În anul 2008 echipa noastră de baschet a câstigat prima ediţie a Cupei României la baschet în fotoliu rulant.


În data de 20 martie 2008, echipa noastră de baschet a jucat un meci demonstrativ împotriva echipei CCSH Lamont Cluj-Napoca, în deschiderea show-ului celor de la Harlem Globertrotters.Acest meci s-a desfăşurat în sala „Horia Demian”în faţta unui numeros public, de peste 2000 de spectatori.
În anul 2008, luna septembrie, am organizat pentru prima dată în Arad o competiţie de baschet în fotoliu rulant, denumită „Cupa Ziridava”. A fost a IV-a etapă din Cupa României la Baschet în Fotoliu Rulant.


„Cupa Ziridava”a devenit o competiţie naţională cunoscută în rândul sportivilor cu dizabilităţi.


Astfel, în anii 2009 şi 2010 am organizat ediţia a II-a şi a III-a.
În jurul baschetbalistilor nostrii (Gelu Vrabie, Gabriel-Ovidiu Dronca, Florin Străchinaru şi Ionică Chiaburu) s-a format echipa naţională de baschet în fotoliu rulant, echipă antrenată de către d-şoara Anca-Mădălina Pălie(antrenoarea clubului nostru).


În septembrie 2010 echipa naţională de baschet în fotoliu rulant, a participat la „Turneul Marii Negre”, la Istambul, unde s-a clasat pe locul III.
De la înfiinţare şi pâna în prezent, sportivii clubului nostru au participat aproape la toate competiţiile organizate pe plan naţional, şi au obtinut multe medalii la urmatoarele sporturi: baschet, atletism (aruncarea suliţei, aruncarea greutăţii, cros, viteză, rezistenţă), tenis de masă, powerlifting, darts.

 În acest moment clubul nostru sportiv are 18 membrii, dintre care 8 legitimaţi ai Comitetului Naţional Paralimpic.