Advertising Zone

Hosted by

design & development by:
Traffic Analyzer

Powerlifting

 

În powerlifting, sportivii cu amputaţii şi alte (Les Autres) dizabilităţi pot concura împreună cu sportivii cu paralizie cerebrală, sportivii în cărucior şi sportivii mici de statură (pitici), divizaţi în diferite clase de greutate.
Pentru a deveni eligibili în competiţiile internaţionale de powerlifting, sportivii trebuie să îndeplinească criteriile minime de dizabilitate, prevăzute în publicaţiile relevante ale ISOD, CP-ISRA şi ISMWSF. În plus, concurenţii trebuie să aibă capacitatea de extensie completă a braţelor, fără un deficit mai mare de 20 de grade de extensie la nivelul fiecărui cot, pentru a realiza o ridicare aprobată conform regulilor IPC de powerlifting.

Amputaţi şi Les Autres (ISOD)  Amputaţia unui picior la nivelul sau deasupra gleznei. Funcţionalitate uşor redusă a picioarelor sau mici probleme de echilibru.

Paralizie cerebrală (CP-ISRA)  Pierdere minimă dar evidentă a funcţionalităţii, spasticitate şi/sau mişcări involuntare la nivelul unui membru cel puţin.
Sportivi în cărucior (ISMWSF)  Sportivii trebuie să aibă o pierdere a funcţionalităţii membrelor inferioare de cel puţin 10%.